Matservering & Café
Home-startsida

Den optimala samlingspunkten för upplevelser

Skriv och kommentera dina upplevelser!
Vi finns också på Facebook!

Tina & Översten

Tina & Översten är ett café och inredningsbutik med nytt vackert och charmigt slitet sortiment. Vi erbjuder våra kunder ett unikt handplockat sortiment för att skapa den rätta känslan och inspiration. I Cafét serverar vi nymalt kaffe, te och saft. Hembakat, glass samt kakor och praliner från Arabusta går att njuta av i vår hemtrevliga miljö eller ute i syrenbersån.

Öppentider: Måndag-fredagar 10-18. Lördagar 10-14, men även kvällar och udda tider om ni är en grupp som vill besöka oss. Varmt välkommen att besöka vår butik!

>> i Skillingaryd

Elses restaurang

Kom och hälsa på Monica och Dario, våra stamgäster i restaurangen, tävla, gå en spökrunda eller prova en Läskig "Seans"? "Seansen" nervkittlande upplevelser.. från den tiden når stugan byggdes mitt i den djupa täta skogen... Seansen bokas senast 2 veckor innan. Vi har läcker mat av hög kvalité och fullständiga rättigheter. För att ge den bästa betjäning och mat av hög kvalitet, har vi valt att bokning är nödvändig. Ring för avtal om tid och meny, minimum 4 personer till 2 rätters meny.

 

>> 1,5 mil öster om Ljungby

Website: http://www.elses.restaurang.dinstudio.se

Kontakt:

Tel. +46(0)70-338 78 97

Fik & Butik

Café mitt i byn

 

Fik & Butik är caféet mitt i byn! Här äter du hembakat och hemlagat i en mysig miljö. Vi bakar allt med så lite tillsatser som möjligt. Kom in på en fika eller ta en matbit. Vi har allt ifrån våfflor till lasagne. I butiken kan du handla Nöbbles rapsolja, te från Gårö tebod, knäckebröd från Solmarka gård, jordgubbssylt från Wirbladhs gårdshandel, honung från lokala biodlare m.m.

>> 2 mil norr om Kalmar

Website: http://fikochbutik.se

Kontakt: info@fikochbutik.se

Tel. +46(0)705 11 13 22, +46(0)730 45 37 55

Bakupplevelse

Välkommen ut på landet och få en bakupplevelse. Kommer du i håg känslan när du klev in i köket och det doftade ljuvligt av nybakade bullar? Doftsensationen av vanilj, kardemumma och smör......

I vår ombyggda ladugård tar jag emot grupper på 6-8 personer (större grupper kan jag ta emot efter överenskommelse). Kom med vänner, arbetskamrater, familj eller varför inte på Kick Off? Jag gör degarna och ni bakar tillsammans, allt ni bakar får ni sedan ta med er hem.

 

>> 4 mil öster om Lammhult

Website: http://bakupplevelsen.vpsite.se

Kontakt:

Tel. +46(0)76-836 09 59

Ryssby Hotell

 

Dagens lunch - Söndagsmiddag - Bufféer -

A la Carte - Catering

 

 

 

För mera information och veckans matsedel, se på vår hemsida.

Välkommen!

 

 

 

>> 1,5 mil öster om Ljungby

Website: http://www.ryssbyhotel.se

Kontakt: ryssbyhotell@telia.com

Tel. +46(0)372-400 12

Ingebo hagar

På vår hemsida hittar du information om vad den småländska byn Ingebo erbjuder; Ekocafé med vedugnsbakad pizza, hembakat, kaffe och fullständiga rättigheter, Gårdshylla där du bl a kan köpa KRAV-lammskinnsprodukter, boende på Tant Agnes Pensionat samt Vandringsleder i Astrid Lindgrens Småland. Du kan även möta gårdens djur och lära dig mer om vår skog. På gården finns även även möjlighet att nattparkera husbilen/vagnen.

Läs mer under Pensionat. Bokningar och övriga ärenden: kristina@ingebohagar.se tel.nr +46(0)70-6583212

>> strax söder om Vimmerby

Website: http://www.ingebohagar.se

Kontakt: ekocafe@ingebohagar.se

Tel. +46(0)492-10039, +46(0)70-2021760

Sjöborgens Gård

En del av Sverige: det nya matlandet

 

Utomhusmatlagning med eld som redskap. Vi erbjuder matupplevelser med en historisk småländsk meny, och använder närproducerade och gårdens råvaror efter säsong. I en välkomnande skogsnära gårdsmiljö med utsikt över sjön Stråken ligger Sjöborgen. Vi använder i största möjligaste mån närproducerat, och råvaror hämtas även i gårdens köksträdgård. Detta tillagas sedan över den värmande glöden i spisen som är tillverkad i Småländsk sten.

>> 1 mil norr om Moheda

Website: http://sjoborgen.se

Kontakt: p.comstedt@gmail.com

Tel. +46(0)70-306 46 39

Mjölknabbens camping och café

En nära naturcamping med en atmosfär av vildmark. Här finner du den ro som så många av oss längtar till.

 

Och - du har ändå den moderna campingens alla bekvämligheter. Under många av dygnets timmar är du välkommen ta en fika och hembakat på vårt café. Och, vi har självklart öppet för alla oavsett om du bor på campingen eller ej så kan vi rekommendera dig en stunds avkoppling med Åsnen som utsikt.

>> 3 mil söder om Växjö

Website: http://www.mjolknabben.se

Kontakt: kontakt@mjolknabben.com

Tel. +46(0)70-5428455

Maris Kök

Välkommen till Maris Kök, ett matställe i Ljungby där hemlagad mat, gemenskap och hälsa bildar en helhet. I vår meny erbjuder vi god husmanskost enligt tallriksmodellen och hembakta kakor. Hos oss kan du äta alla dagens mål. Vill du så anpassar vi måltiden till ditt eventuella viktmål. Vi har öppet följande tider: Måndag-fredag: 08:00-18:30, Lördag: 11:00-14:00. En nyhet är att nio lokalproducenter och Maris Kök har gått samman i projektet ”Lokal mat i Sunnerbo” för att göra lokalproducerad mat mer tillgänglig för dig som bor i Ljungby eller som turistar här.

>> mitt i Ljungby

Website: http://mariskok.se

Kontakt: info@mariskok.se

Tel. +46(0)70-29 10 516

Suzis Café

Med Bed And Breakfast

 

Vi öppnar 1 maj 2015. Tisdag: 11-18, Onsdag: 11-20, Torsdag-Söndag: 11-18.

Efter midsommar har vi öppet alla dagar

mellan 11-20.

Välkommen för att uppleva en ovanlig syn i djupaste Småland. Suzis Café med B&B har genomgående ett Amerikanskt 50-tals tema. Här kan du Fika, Äta, Sova och Njuta av Miljön. Vi finns i djupaste Småland. Men det är lätt att hitta oss längs med riksväg 30.

 

>> 1 mil norr om Lammhult

Website: http://suzis.se

Kontakt: info@suzis.se

Tel. +46(0)763-369236

Timjan

Restaurang, Café och Örtagård

 

Du kan boka t.ex. kick-off, teambuilding, konferens, firmafest, svensexa/möhippa eller andra gruppaktiviteter tillsammans med en god måltid. Vi har flera lokaler med plats för upptill 110 personer. Vi har fullständiga rättigheter, även utomhus. Kika mer på vår hemsida om våra olika upplevelsepaket.

 

 

 

>> 3 mil öster om Värnamo

Website: http://www.cafetimjan.se

Kontakt: info@cafetimjan.se

Tel. +46(0)70-6346275

Korrö

Boende & Mat i fantastisk miljö

 

På Korrö finns det mycket att uppleva. God mat, Hotell & Vandrarhem och prisbelönade aktiviteter i en härlig miljö. I restaurangen kan du äta, fika och konferera på kanten av Ronnebyån. Här finns kanot & vandringsleder samt fiske för både erfarna och nybörjare. Perfekt för kick-offen, konferensen eller familjemiddagen. Det bästa sättet att uppleva Korrö är att se det med egna ögon!

 

 

>> 2 mil söder om Lessebo

Website: http://www.korro.se

Kontakt: info@korro.se

Tel. +46(0)470-342 49

Kaffe & Kackel

• Café och butik

Strandcafé och butik i lantlig miljö med utsikt över Landsjön. Vid sjön kan ni njuta av fågelsång och en underbar utsikt. Vi erbjuder gott fika, vår egen räkmacka mm i vår stora uteservering samt ca 50 platser inomhus. I caféet finns en butik som erbjuder våra egna lammskinn (tvättbara), hantverk, present- och inredningsartiklar, sylt, saft och mycket annat. Vi prioriterar närproducerat, naturmaterial och kvalité. Köp presenterna hos oss. Vi har utökat sortimentet och har mycket nyinkommet.

 

>> 2 mil öster om Jönköping

Website: http://www.kaffeokackel.se

Kontakt: info@kaffeokackel.se

Tel. +46(0)704-185789

Dannäs våffelcafe

 

Dannäs Våffelcafé ligger beläget i den lilla pittoreska byn Dannäs, norra delen av den glittrande sjön Bolmen. I den gamla skolan med anor från1881 möts du av en rofylld miljö bland koppar och medaljongtapeter. Där kandelabrarna med sitt mysiga sken ger besökarna en unik upplevelse ända ut i fingerspetsarna. Cafeet har en vision om att alla besökare ska trivas såväl ung som gammal, under tiden ni njuter av nygräddade våfflor och våra hembakade bakverk, kan ni fritt låta barnen leka på bakgårdens lekplats. Wifi finns.

>> 3 mil söder om Värnamo

Café-am-park

 

Ta det lugnt! Med denna svenska ordspråk välkomnar vi dig i " Café am Park " i en lugn , familjär miljö .Här kan du äta en god svensk mat, och låta barnen leka i rymlig lekplats i trygg miljö omgiven av naturen. Kommer du med husvagn eller husbil är du välkommen att stanna över natten, vi har en stor äng att parkera på.

 

Kika på vår hemsida för mera information.

 

>> 2 mil söder om Ljungby

Website: http://www.cafe-am-park.com

Kontakt: die3rupps@gmail.com

Tel. +46(0)703578328

Skogens honung

 

Vi behandlar all vår honung som en delikatess förtjänar: hantverksmässigt med kunskap och engagemang. Skogens honung finns både i naturens egna smakvariationer och med tillsatta naturliga smaker.

 

Vår honung är därför inte som alla andra, besök oss i vårt café eller på en marknad så berättar vi mer medan ni smakar er fram genom skogens smakrikedom!

 

>> 3 mil söder om Vimmerby

Website: http://www.skogenshonung.se

Kontakt: lars@skogenshonung.se

Tel. +46(0)733-352032

Systrarna Skogströms Lantcafe i Öhr AB

Vardagslyx åt alla!

Här kan du sjunka ner i mormors knöliga soffa och titta ut i lantträdgården genom buckligt fönsterglas. Här finns ingen stress – ta det stilla. Njut av nybakat surdegsbröd, goda kakor, Lantcaféts räksallad, bakad potatis med hemgjord skagenröra, husets soppa, pajer, plättar, se mera på vår hemsida under menyn.

Öppet alla dagar 10-17. Vi håller även öppet för större sällskap efter önskemål kontakta oss via mail eller telefon.

>> 2 mil norr om Växjö

Website: http://lantcafe.wordpress.com

Kontakt: info@lantcafe.se

Tel. +46(0)472-760 30

BolmenFisk Fiskrökeri

Smakupplevelser från den svenska naturen

Vår servering har 40 sittplatser inomhus och 40 platser utomhus. Vi har stor parkering med god plats för bussar och större sällskap. Vi erbjuder varm och kall lunch, smörgåsar - bland annat med nyrökt fisk, räkor, ost m.m. I butiken säljer vi förutom fisk och kött: hemgjorda såser som passar till de olika rökta fiskarna och viltkött, lokalt producerad honung, senap, älg troféer, fisktroféer och souvenirer & presentartiklar.

 

Öppettider: Vardagar 09-18, Lördagar och Söndagar 10-17

>> 2 mil söder om Ljungby

Website: http://www.bolmenfisk.se

Kontakt: info@bolmenfisk.se

Tel. +46 (0)372-50180, Fax. +46 (0)372-50006

Hjärtenholms gårdscafé

 

Sommarcafé i lantlig miljö på Hjärtenholms lantbruksmuseum. Här kan du bland annat bli serverad lättare rätter så som hemlagade pajer, baguetter och bakad potatis.

 

Öppettider: 1 juni - 31 augusti måndag-söndag 11-18.

 

 

 

 

>> 0,5 mil norr om Alvesta

Website: Website: https://www.facebook.com/pages

Kontakt: hjartenholm@icloud.com

Tel. +46(0)472-40110

Kvarnen Kornhult

 

Välkommen till vår originella kvarn – Kvarnen i Kornhult i korsningen mellan Halland, Skåne & Småland.

 

 

Restaurang, café, konst, live musik, B&B, evenemang, aktivitet, kurs med mera. Kika på vår hemsida för mera information och för aktuella aktiviter.

 

 

 

>> 1,5 mil väster om Markaryd

Website: http://www.kvarnenkornhult.se

Kontakt: kvarnen.kornhult@hotmail.com

Tel. +46(0)430-42043

Gräddhyllan Lantcafé

 

Gräddhyllan Lantcafé, en gård från 1870-talet, har ett naturskönt läge vid Lagan med utsikt över Tånnerydsdammen. Mitt i detta kulturlandskap njuter du av stillhet och miljön. Gräddhyllan serverar flera sorters kaffe, hembakade kakor och bakverk, smörrebröd, pajer samt lättare luncher efter säsongen råvaror. Lunchen, tex paj, soppa, sallad inklusive Gräddhyllans hembakade bröd, serveras dagligen mellan kl 11.30-15.00 och varierar i pris.

 

>> 1 mil norr om Markaryd

Website: http://www.graddhyllan.net

Kontakt: info@graddhyllan.net

Tel. +46(0)433-140 40

Apladalens kaffestuga

 

Välkommen till Apladalens kaffestuga!

Mitt i centrala Värnamo ligger denna gammaldags kaffestuga, där du kan njuta av härligt doftande kaffe, hembakat bröd och nygräddade våfflor med sylt och grädde. Hos oss får du chansen att koppla av, du blir serverad vid bordet och kan i lugn och ro bestämma dig för vad du vill ha. Soliga dagar kan du uppleva den sköna, svenska sommaren på vår uteservering.

 

 

>> mitt i Värnamo

Website: http://www.apladalenskaffestuga.com

Kontakt: apladalenskaffestuga@hotmail.se

Tel. +46(0)370-169 40, +46(0)70-572 90 39, +46(0)70-959 52 92

Konferens, Kafé & Boende

i Tofvehult

söder om Västervik

 

Tofvehult ligger 2,5 mil söder om Västervik, mittemellan två sjöar, inbäddat i grönska. Trädgården är lummig och fylld av gamla fruktträd och kaféet är fyllt med kuriosa från lanthandelsepoken. Här vilar en rofylld och historisk atmosfär. En plats att hämta kraft och inspiration på.

Varmt välkommen som gäst hos oss!

 

>> 2,5 mil söder om Västervik

Website: http://www.tofvehult.se

Kontakt: info@tofvehult.se

Tel. +46(0)490-263 51

Hunna Rödjegård

 

Välkommen till vår Gårdsbutik och Trädgårdscafé! Här kan du ta en paus med en kopp kaffe/thé eller Läsk/vatten. Till kaffet finns det goda Wienerbröd, muffins, chokladbollar, GB-glass och Haribo godis.

På lördagar serverar vi våfflor med grädde och sylt.

 

Vi har öppet tisdagar – söndagar kl 11 – 18.

Vi tar betalkort. Wifi finns

>> mellan Torne och Hulevik, ca 3 mil söder om Växjö

Website:

Kontakt: ck.glerup@live.se

Tel. +46(0)70-356 61 18

Stockhultgårdens Tebod

i en vacker glänta i skogen.

Den slingrande vägen dit kantas av bokträd. Inne i det gamla gårdshuset från 1856 välkomnas ni av en härlig doft av te. Längre in finns affärsdisken där det säljs te i lösvikt, tetillbehör och presentartiklar. Vi har mer än 160 olika slags te. I de övriga delarna av huset har vi caféservering i trevlig gammeldagsstil Vi har servering ute i trädgården, när vädret tillåter. Här kan ni njuta av te och kakor i en stilla miljö med naturen tätt in på. För er som vill stanna lite längre, passa på att sov över i ert eget rum på gården. Frukost får du sedan antingen på trappan eller som buffé uppe i Teboden.

>> 1,5 mil norr om Markaryd

Cafe Masugnen i Åryd

 

Här finns möjlighet att fika eller äta något lätt inne eller ute i vacker miljö.

 

Öppentider:

Tisdagar -Söndagar kl. 12-18

 

Finns intresse för inredning,secondhand och konst har man kommit rätt. Varmt Välkomna!

 

>> 1,5 mil öster om Växjö

Website: https://www.facebook.com

Kontakt: dissan1@icloud.com

Tel. +46(0)72-965 40 48

Småland - Matservering & Café

Mickes-Vilt-Rökeri

är ett litet traditionellt rökeri i Sävsjöström.

 

Här produceras och serveras fantastiskt goda råskinkor av vilt & boskap som förädlas i en kombination av lufttorkning och kallrökning. I anslutning till rökeriet befinner sig Jaktstugan med uteservering och pub. Bara 150 m från sjön Alstern med underbart fiske och badplats.

 

Våra öppetider är Torsdag - Söndag 11:00 - 22:00

Se mer på våran hemsida eller besök oss på facebook.

>> 1 mil öster om Lenhovda

Website: www.mickesviltrokeri.com

Kontakt: info@mickesviltrokeri.com

Tel. +46(0)76-010 51 16

Bäckhästen Bageri&Café

 

Njut av fika och mat inne i vårt mysiga café, i trädgården, hagen eller i vårt härliga växthus. Vi bakar och lagar allt från grunden, av de absolut bästa råvaror vi kan hitta, grönsakerna kommer från gårdens egna odlingar. Vi bakar bröd där smak och kvalitet är det viktigaste. Därför är alla råvaror ekologiska, vi bakar med surdeg och utan tillsatser, och i vedeldad stenugn.

 

>> 1 mil norr om Lidhult, 5 mil väster om Ljungby

 

Website: www.backhasten.se

Kontakt: mail@backhasten.se

Tel. +46(0)371-630 49

Stationshuset i Bor

 

I vår butik hittar du det som hör lantlig inredning till. Från presenter till stora och små, mysiga thèer, handgjorda saker från hjärtat och mer därtill.

 

Du kan även sitta ner och njuta av hembakat fika eller frallor i vår unika, underbara miljö.

 

Öppet: onsdagar, torsdag mellan kl 18:00-20:30, lördagar 10:00-15:00

 

>> 1 mil öster om Värnamo

Website: http://www.stationshusetibor.se

Kontakt: info@stationshusetibor.se

Tel. +46(0)736-494066, -46(0)73-5088150, +46(0)70-7146016

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Genuinetourism.com är en förmedlingstjänst och ansvarar inte över produkterna.

 

Copyright © 2013-2016 Genuinetourism. All Rights Reserved

Kontakt:

E-post: info@genuinetourism.com

Mobil: 073-031 53 90

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.