Boende
Home-startsida

Den optimala samlingspunkten för upplevelser

Skriv och kommentera dina upplevelser!
Vi finns också på Facebook!

Torne Camping & Fiskecamp

Vi bjuder campinggäster, sportsfiskare, familjer, grupper och många fler på ett spännande urval av aktiviteter i Småland

Vi hälsar alla välkommen till Torne Camping & Fiskecamp, som är belägen i ett idylliskt och vackert naturområde vid sjön Åsnen, sydsveriges 2:e största sjö. På campingplatsen finns plats för 50 husvagnar och vildmarkscamping för tält. Stugor och campingen har vacker utsikt över skog och gröna omgivningar. Vi pratar svenska, engelska, danska och tyska.

>> 3 mil söder om Växjö

Bussamåla

Bed & Breakfast, Vandrarhem & Camping

Välkommen till Bussamåla!Här kan ni stanna för en natt eller för en längre tid. Njut av en ledighet i lugn och ro, långt från vardagsstressen! Bussamåla B&B, Vandrarhem & Camping ligger där Småland är som vackrast, mitt i den orörda naturen. Vi erbjuder Bed and Breakfast med hotellstandard Varje morgon serveras en härlig frukostbuffé. Vår anläggning är helårsöppen (med förbokning 1 okt - 1 april). Vi talar svenska, engelska, tyska och nederländska.

 

>> 4 mil söder om Nybro

Website: http://www.bussamala.com

Kontakt: info@bussamala.com

Tel. +46(0)471-20024

Ekhamra gård

När du vill bo nära naturen

 

På vår gård, utanför Stockaryd i Småland, kan man bo i ett nybyggt timmerhus. Det är fullt modernt och har 6 bäddar. Byggt av 300 stockar stormvirke som också räckte till en timmerbastu. Semesterhuset har lax-knutar och mellan stockarna är det lin. Huset blev klart 2008 och det ligger i naturskön miljö. Vi lever nära våra djur och detta har ni möjlighet att få vara med om.

 

 

>> 1,5 mil söder om Sävsjö

Website: http://ekhamragard.se

Kontakt: gronelid@ekhamragard.se

Tel. +46(0)382-401 33, +46(0)709-24 50 76, +46(0)708-93 74 66

Hallforsen

det gröna lugnet

 

Mitt i det småländska höglandet ligger Hallforsen. Med idylliska omgivningar och vacker natur bjuder platsen dig till total avkoppling i stillhet och harmoni. Hit kan du komma och stressa av i en lantlig miljö som för tankarna till en svunnen tid. Vi hälsar dig välkommen till det bästa av Småland!

 

 

 

>> 2 mil väster om Skillingaryd

Website: http://www.hallforsen.se

Kontakt: info@hallforsen.se

Tel. +46(0)393-420 04, +46(0)70-524 20 65

Stall Nygård

 

Stall Nygård ligger endast 1 mil från Värnamo, 3 mil från Isaberg skidort och 1 mil från High Chaparral. Totalrenoverat 1900-talshus på 140 m² med fin utsikt över Store Mosse Nationalpark. Fint läge, ligger för sig själv. Stora fina rum med sovloft på övervåningen. Det finns åtta bäddar plus två stycken extrabäddar. Bubbelpool i badrummet uppe. Vedspis i köket och kakelugn i matsalen. All tänkbar modern utrustning.

 

 

>> 1 mil norr om Värnamo

Website: http://www.stallnygard.net

Kontakt: lisahagstrand@hotmail.com

Tel. +46(0)370-29037, +46(0)705729039

Konferens, Kafé & Boende i Tofvehult,

söder om Västervik

 

Tofvehult ligger 2,5 mil söder om Västervik, mittemellan två sjöar, inbäddat i grönska. Trädgården är lummig och fylld av gamla fruktträd och kaféet är fyllt med kuriosa från lanthandelsepoken. Här vilar en rofylld och historisk atmosfär. En plats att hämta kraft och inspiration på.

Varmt välkommen som gäst hos oss!

 

>> 2,5 mil söder om Västervik

Website: http://www.tofvehult.se

Kontakt: info@tofvehult.se

Tel. +46(0)490-263 51

Strandhems Bed & Breakfast

I den vackra lilla kyrkbyn Odensjö, vid sjön Bolmens sydvästra kant, ligger Strandhem. Hos oss kan du låna roddbåt för utflykter och fiske på sjön Bolmen, låna cyklar för turer i området runt Odensjö och sjön Bolmen och lära dig att väva trasmattor i vår familjedrivna vävstuga som finns i huset. Här finns också försäljning av trasmattor och annat lokalt hantverk och souvenirer, honung, fiskekort m.m. och turistinformation. Passa på också på att få en skön shiatsubehandling under sin vistelse i Odensjö.

>> 4 mil öster om Ljungby

Website: http://www.naturellen.se

Kontakt: postmaster@naturellen.se

Tel. +46(0)35-93138, +46(0)70-2666783

Forest & Lake Hideaways

 

Bjorsbo Forest & Lake Hideaways is a camping site in the west parts of Småland, Sweden, which is privately run.On Bjorsbo live is simple and close to nature in respect for others and the environment. The campsite is beautifully located in the middle of the forests of Smaland on a hill between two lakes. Here you can roam freely in the woods, picking blueberries, cranberries, raspberries and mushrooms, swim, enjoy our wood-fired sauna and socialize or enjoy the tranquility.

 

Vidinge Gård pensionat

ligger mitt i Glasriket i natursköna Småland, 2 km utanför Älghult.

Vi har 17 ljusa och fräscha rum med totalt 38 bäddar. Här finns rum med egen WC/Dusch, vandrarhemsrum med gemensam WC/Dusch och lägenheter med egen WC/Dusch och eget eller gemensamt kök för självhushållning. I restaurangen serveras god, hemlagad mat och vi erbjuder gärna picknick/lunchpaket att ta med på turen. Här finns goda möjligheter till olika aktiviteter för naturälskare: fiske, cykel/vandringsleder, fågeltorn, svampskogar och utflyktsmål för dagsturer.

>> 1,5 mil öster om Lenhovda

Website: http://www.vidingegard.com

Kontakt: mail@vidingegard.com

Tel. +46(0)481-632 37

Smålandsfiskarna AB

En plats i lugnet. Bo, ät, fiska och njut!

 

Här i de djupa skogarna av Småland gömmer sig denna idyll. Här finns något för alla. Vi hyr ut stugor i olika storlekar runt om våra dammar. Dammarna innehåller både öring och regnbåge, båda en fantastisk sportfisk. Fiska gör man med giltigt fiskekort som köps i receptionen. Vi har stora kunskaper i fiske och kan erbjuda flera former av sporten. Hos oss kan ni också spela paintball på skogsbana. Läs mer på vår webbplats

 

>> 2 mil söder om Vetlanda

Website: http://www.smalandsfiskarna.se

Kontakt: bokning@smalandsfiskarna.se

Tel. +46(0)73-503 42 32 (Viktor), +46(0)72-308 02 25 (Daniel)

Bolmen Marin & Fritid / Bolmens Camping

 

Välkommen till fiske och en aktiv semester vid sjön Bolmen. Bolmen innehåller de flesta attraktiva insjöfiskarna, t.ex. gädda, abborre, gös. Från campingen kan du meta braxen, sutare och ål bl.a. Vi har ett 20-tal canadensare för uthyrning. Välj att utforska sjön Bolmen med sina 365 öar eller paddla till Laholm. Det finns lägerplatser med toaletter, eldstäder, ved och vatten under hela sträckan. Vi hyr även ut tält, liggunderlag, stormkök och vattentäta tunnor.

>> 2 mil väster om Ljungby

Website: http://www.bolmen.com

Kontakt: info@bolmen.com

Tel. +46(0)372-231 00, +46(0)70-54 731 00

Bolets B&B

Ett hemtrevligt övernattningställe med rum och frukost. Bolets B& B finns i Nannarp som ligger strax utanför samhället Lidhult som är beläget mitt emellan Halmstad och Ljungby. Banvallsleden, en cykelled som går på gamla banvallar mellan Halmstad och Karlshamn, passerar strax förbi. Här finns också gott om bad-fiskesjöar. Vi har 7 bäddar fördelade på 3 rum, på ovanvåningen i mangårdsbyggnaden. Dusch och toalett är gemensam för rummen. Sänglinne, handdukar och frukost ingår i priset. Vi har öppet under sommaren och annan tid efter överenskommelse.

>> 4 mil väster om Ljungby

Website: http://www.bolet.nu

Kontakt: chris.bolet@gmail.com

Tel. +46 (0)701 43 09 20

Bolmsö camping

Beläget på den vackra ön Bolmsö – mitt i sjön Bolmen- ligger Bolmsö Island Camping.

Vi är en attraktiv liten familjecamping på ön Bolmsö i Ljungby Kommun – Småland. Här finns 12 mysiga och fullutrustade stugor för 4 personer och underbar sjöutsikt. Husvagn och tältplatser direkt vid sjön eller platser vid skogskanten som är perfekta för avkoppling. Bolmsö Island Camping bjuder campingturisten på många naturupplevelser; en upptäcktsfärd med en av våra kanoter i Sydsveriges största insjö, en cykeltur i lövskogen eller hyr en båt och utmana Bolmens berömda fiskemöjligheter.

>> 3 mil väster om Ljungby

Website: http://bolmsocamping.se

Kontakt: info@bolmsocamping.se

Tel. +46 (0)372-91102

Helenas Pensionat

En charmfull atmosfär vilar och stilen från 40-talet är bevarad i det gamla järnvägspensionatet. Inget av de 6 sovrummen är det andra likt, alla personligt inredda. Allrum, stort kök och matsal med ursprungliga tapeter. Den gamla fruktträdgården med alla de ljuvliga äppelträden. Här väntar trädgård-smöblerna, hängmattan och grillen. Ett annorlunda boende med personlighet och ”hemma hos” känsla. Även när du är ute i ditt arbete och reser är boendet ett bra alternativ.

 

>> 1 mil norr om Lammhult

Website: http://helenaspensionat.se

Kontakt: helena@helenaspensionat.se

Tel. +46(0)382–214 29, +46(0)70–667 91 17

Åsa Gård

Södra Sverige, småländska höglandet, med hästar och ponnyer, vacker natur, flera sjöar mm.

Vi kan erbjuda våra gäster en härlig plats att semestra på både för barn och vuxna. Ni kan njuta av det genuina småländska landskapet med mörka trollskogar att vandra fritt i och många fina insjöar där man kan bada och fiska. Från dessa miljöer har Astrid Lindgren hämtat inspiration till många av sina böcker och karaktärer. Endast 56 km från Åsa ligger Astrid’s barndomshem och många andra intressanta platser som man känner igen från hennes böcker.

>> 3 mil norr om Vetlanda

Website: http://www.asagard.se

Kontakt:

Tel. +46(0)381 773 111, +46(0)767 935 754

Stockhultgårdens Tebod

i en vacker glänta i skogen.

Den slingrande vägen dit kantas av bokträd. Inne i det gamla gårdshuset från 1856 välkomnas ni av en härlig doft av te. Längre in finns affärsdisken där det säljs te i lösvikt, tetillbehör och presentartiklar. Vi har mer än 160 olika slags te. I de övriga delarna av huset har vi caféservering i trevlig gammeldagsstil Vi har servering ute i trädgården, när vädret tillåter. Här kan ni njuta av te och kakor i en stilla miljö med naturen tätt in på. För er som vill stanna lite längre, passa på att sov över i ert eget rum på gården. Frukost får du sedan antingen på trappan eller som buffé uppe i Teboden.

>> 1,5 mil norr om Markaryd

EMventure – Upplev Småland - Konferens - Boende - Kanotuthyrning

 

Paddla kanot eller kajak, klättra i berg, åk linbana, skjut med pilbåge, cykla mountainbike eller ge dig ut på en GPS-hajk… EMventure erbjuder ett brett utbud av äventyrsupplevelser. Upplev något nytt, annorlunda och spännande under några timmar eller stanna i flera dagar.

Läs mer om upplevelser hos oss...

 

>> 2 mil öster om Vetlanda

Website: http://www.emventure.se

Kontakt: info@emventure.se

Tel. +46 (0)383 46 40 22

Strandbadet/camping

i Älghult

Invid Älgasjön utanför Älghult i Uppvidinge kommun ligger Strandbadets camping som drivs av Älghults idrottsförening. Här finner du en naturnära mysig, lugn campingplats. Vid stranden finns en barnvänlig badstrand med brygga. Kiosken håller öppet så länge vädret tillåter och erbjuder lättare mat, god fika, glass och godis. Här är den perfekta platsen att njuta en härlig sommardag.

 

Varmt välkomna önskar ÄIF genom Mia, Eva och Peter

>> 2 mil öster om Lenhovda

Hammar vid Solgen

Njut av livet på på landet i Småland, sommar som vinter!

Sommartid kan du uppleva känslan av att paddla kajak och glida tyst nära öar och stränder, prova fiskelyckan efter "solgengösen" med båt och bo en vecka i stuga med självhushåll med härlig utsikt över sjön. Njut av skogen, sjön, tystnad och stjärnhimmel! Under vintern använder vi sjön Solgen för långfärdsskridskor, pimpelfiske eller längdskidåkning. Bo bra i stuga med sjöutsikt - i härlig smålandsnatur, nära naturen.

Varmt välkomna till Hammar!

>> 2 mil söder om Eksjö, vid sjön Solgen

Website: http://www.hammarvidsolgen.se

Kontakt: info@hammarvidsolgen.se

Tel.+46(0)70-518 47 57

Sandviks Fiskecamp

I hjärtat av Småland vid sjön Ruskens östra sida hittar du Sandviks Fiskecamp.

 

Sjön Rusken är omtalad redan på 1100-talet då det bodde munkar i Nydala Kloster. Det sägs att de planterade in mal i sjön. Kanske finns det någon kvar? Den 3300 hektar stora sjön Rusken är en av Sveriges gösrikaste sjöar. Här är det ruskigt gott om gös.

 

Till gästernas förfogande står fyra båtar för olika slags fiske.

 

>> 3 mil öster om Värnamo

Website: http://www.rusken.se

Kontakt: info@rusken.se

Tel. +46 (0)382-860 40, +46 (0)73-378 74 84

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Småland - Boende

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Genuinetourism.com är en förmedlingstjänst och ansvarar inte över produkterna.

 

Copyright © 2013-2016 Genuinetourism. All Rights Reserved

Kontakt:

E-post: info@genuinetourism.com

Mobil: 073-031 53 90

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.

Annonsplats

Ledig

 

Vill du också synas här?

Kontakta oss så fixar vi det!

Website:

Kontakt:

Tel.